2016 var det året då det började på riktigt, arbetet med showen, showdagen och det året då vi visade upp oss för första gången. 2017. Jag skulle vilja säga att 2017 är det året då GoBaow fick sitt andra språng. Efter vår utsålda och allra första show tillsammans på konserthuset i slutet av november 2016, så väntade ännu ett år fyllt med överraskningar, jobb och framförallt konfetti. För det är så jag skulle beskriva år 2017 för GoBaow. Med överraskningar, jobb och konfetti.

2017 började på bästa sätt med alla i gänget samlade för en sån där typisk GoBaow träff där vi bara umgås tillsammans, snackar om allt och inget och DANSAR loss! Det var också i början på 2017 som GoBaow fick sitt första egna lilla ställe. Under hela “jag är en tonåring”-resan så pendlade vi mellan flera olika gympasalar och alla möjliga lokaler, och nu så skulle vi ses på samma ställe i 16 veckor.

Dessutom så var det också under den här perioden som nya anmälningar började rulla in, vår familj på 20 tjejer växte till sig och idag är vi ett gäng på 40 medlemmar, med en ny grupp, nämligen våra Rookies.

Under 16 veckor träffades ett 40-tal ungdomar på Viktoriagatan, men inte varje gång bara för att dansa. Yoga, acroyoga, pilates, styrkepass, workshops -ni förstår ju, vi har gjort en del. Men SÅKLART också dansat, allt från rena koreografier till improvisationer i danssalen med Sanna och Petra som vi haft sedan start men också med nya ansikten med sina stilar och sätt att dansa på.

Och Breaking Free såklart! Kanske vårt största arbete under 2017.

Arbetet med nya showen startade rätt så tidigt på 2017, vi började prata och bolla idéer om Breaking Free som vi är aktuella med redan några veckor in på året. Fotograferingar, filminspelningar, jobb i danssalen både med känslor och koreografier, jobb rent psykiskt hos en psykolog -listan kan göras lång med saker vi jobbat med inför den nya showen. Det ligger mycket jobb bakom våra projekt bakom scen. Med handen på hjärtat så tycker jag verkligen vi lyckats jobba fram en jäkla bra show, så har chansen så tycker jag verkligen att ni ska ta er till en show ni sent kommer glömma.

Jag skulle kunna skriva i evigheter om saker och ting som GoBaow har lyckats åstadkomma under 2017, både med för- och motgångar. 2017 var året då GoBaow fick sitt andra språng.

2018 vet jag redan nu kommer vara minst lika bra och full med överraskningar, jobb och konfetti. Vi kickstartar året med slutspurten till Breaking Free, sedan gör vi det vi gör bäst tillsammans på Lindholmen Event och Nöje i februari, sen får vi helt enkelt se vad 2018 har oss att erbjuda. Men en sak är säker, 2018 likt alla andra kommande år kommer vara vårt år.

 

/Josefine