GoBaow story

I november 2011 var startskottet för det som senare skulle bli GoBaow. Petra jobbade då på ett gym i Göteborg och hade under en tid haft träningspass med house-dans. Den sommaren hade hon även sprungit på en gammal bekant som DJ:ade på en sommarklubb. För att göra sitt sista pass på gymmet lite mer speciellt bjöd Petra in Chris till att DJ:a live. Alla gick in stenhårt och satsade allt. Klassen blev succé och avslutades med en trasig fotled på Petra och ambulanstransport. Under timmarna på akuten började planen ta form. Petra och Chris skulle ta fram ett träningskoncept som kunde spridas över landets alla gym. Hybrisen var total och världen låg öppen framför dem. Men så blev det inte riktigt… Efter månader av planering, konceptbeskrivningar och test-klasser hamnade projektet på is. Trots att namnet var klart, studiobilder hade tagits och alla kontakter hade knutits sa magkänslan något annat. GoBaow var inget som skulle packas ihop till en mix-skiva och en träningskoreografi för att få blomma ut på ett gym två timmar i veckan. Det var något större än så. För Petra och Chris hade GoBaow hade blivit en symbol som stod för förändring. Ett forum där man kunde få vara sig själv och gå sin väg. En bubbla man kunde gå in i för att bara vara.

Det skulle dröja ända fram till 2016 innan GoBaow skulle få ny luft under vingarna. En dag i januari fick Chris ett mess där Petra sa att hon hade en idé för GoBaow. Hon ville använda GoBaow för att ge ungdomar en möjlighet att utvecklas som individer. Resten har gått i ett högt tempo. En grupp på 28 tonårstjejer började ta dansklasser för Petra under våren. Att det blev dans föll sig naturligt eftersom Petra är dansare i grunden och dans är ett fantastiskt bra sätt att uttrycka sig på. Under månader dansade, pratade, skattade och grät de tillsammans. Tillsammans byggde de upp en sammansvetsad grupp med starka och självsäkra individer. Känslorna fick ett stort utrymme och vissa klasser tog de inte ett enda danssteg, utan bara pratade.

Under tiden Petra och Sanna coachade tjejerna producerade Chris en musik-mix för den stora finalen. Den 26 november skulle nämligen GoBaow avsluta terminen med en dansshow. Temat var “Jag är en tonåring” och skulle symbolisera hur det kan vara under den perioden. Läs mer om våra shower här. Petra satte tillsammans med Sanna och tjejerna ihop en känsloresa från förväntan och glädje, vidare genom osäkerhet och kaos, för att avsluta i “bryta sig fri” och lycka. Känslorna återfinns i musiken, koreografin och färgsättning.

Nu är det 2017 och GoBaow har full fart framåt. Under våren kördes en repris på Jag är en tonåring och klasserna är fullbokade. GoBaow är på väg att bli ett företag och målet är att tjäna massor med pengar. Ju mer pengar GoBaow tjänar desto bättre förutsättningar får Gobaow-gänget att kunna skapa nya möjligheter i framtiden. Ungdomarna är delaktiga i verksamheten på många olika sätt. GoBaow driver just nu ett projekt för hur ungdomar ska kunna integreras i näringslivet. Läs mer om våra projekt här. Petra och Chris är också i full fart med att producera nästa dansshow som kommer gå i början av 2018. Jag är en tonåring blev jättebra, den här blir bättre!

Idag är GoBaow på rätt väg. Det var aldrig något träningskoncept. GoBaow är heller ingen dansskola. Det har varit fokus på dans för att det är en bra uttrycksform. Det kan lika gärna vara något annat i framtiden. GoBaow handlar om att utvecklas och skapa möjligheter för unga människor som vill framåt, men kanske inte alltid har möjligheten på grund av olika saker.

-“Vi har alltid haft en stark drivkraft att utvecklas. Vi har precis som många andra upplevt motgångar men det är ingen anledning att ge upp på sina drömmar. Vi vill inspirera unga människor att våga ta för sig, tro på sig själva och nå sina drömmar.” – Petra och Chris